Banner
Fout
  • XML Parsing Error at 1:2924. Error 9: Invalid character

Zoek op deze site

Sponsors 2011/2012

JoomGallery not installed

Stichting Manneka Nederland

Op 12 mei 2011 is Stichting Manneka Nederland officieel opgericht via een akte bij Van Dijk De Jongh Notarissen in Dronten als ondersteunende organisatie voor Manneka Inc in Liberia. Tevens is de stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer  52722279 en heeft een eigen rekeningnummer met IBAN NL10 ABNA 0542 4325 28. Vanaf de oprichtingsdatum hebben wij een ANBI status en zijn we bij de Belastingdienst bekend onder RSIN 850568420 voor verdere details zie deze link

Laatste nieuws
Nieuwsflits 10 februari 2013 Afdrukken E-mail

Nieuws uit Liberia: Sinds deze week logeren er twee achterneven bij ons. Beiden zijn zeer bedreven in de computertechnologie en ze lossen moeiteloos allerlei problemen voor ons op. Bovendien kregen zij giften om ons een, speciaal stof en stuiterbestendige, laptop cadeau te doen. Wat een gift! Heel hartelijk bedankt. Ook een camera met GPS aanduiding kwam voor ons totaal als verrassing mee uit Nederland. Zo hebben we in onze buurt al de “Manneka-waterputten” in kaart gebracht. De meeste putten worden ‘s morgens om 5 uur van het slot ontdaan en zonder oponthoud wordt er constant water geput. Duizenden mensen zijn geheel afhankelijk van deze putten. Iedereen heel hartelijk bedankt voor het sturen van post. Men schreef over sneeuw en kou. Ha, wij hebben het hier met temperaturen rond de 40C juist erg warm. Op een ontvangen bladwijzer stond: “God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen”. Dat ervaren we hier iedere dag opnieuw. Nu we terug zijn uit Ghana is Mambu direct begonnen met het bouwen van een werkplaats in onze tuin waar we touwpompen gaan maken. Groeten uit Monrovia van Mambu, Anneke, Grace, Edgar en Jerold.

 

 
Nieuwsflits 23 december 2012 Afdrukken E-mail

Nieuws uit Liberia: Afgelopen woensdag werd er gepakt in huize Quoi. Mirjam en Agnes vertrokken weer naar Nederland met veel verhalen, foto's en kleine filmpjes van de Manneka projecten. Het was een bijzondere tijd zo met elkaar. Vaak waren ze met Mambu mee naar Bomi waar een waterput gegraven werd, gesponsord door het ziekenhuis in Zwolle waar Agnes werkte. DV volgend jaar hoopt de MSG een avond te organiseren waar Mirjam via foto's en films u meeneemt naar Monrovia. We zullen ze missen. De komende kerstperiode hopen we een kinderkerstprogramma te draaien in Sinkor bij tante Annie. Bid u mee voor luisterende oren en geopende harten.

Vanuit Liberia wensen we u allen Gezegende kerstdagen en een vredevol 2013. Mambu, Anneke en Grace. Mirjam en Agnes zijn inmiddels weer gezond en wel in Nederland terug.

 
Nieuwsflits 16 december 2012 Afdrukken E-mail

Nieuws uit Liberia: Deze week zijn we begonnen met het uitdelen van honderden schoenendozen van “Aktie schoenendoos” aan kinderen in Monrovia en Bomi County. Blije verraste kindergezichten! Een schat aan spullen komt er te voorschijn als ze de doos openen: zeep, tandpasta, kleurpotloden, speelgoed en zelfs wanten, mutsen en sjaals... ? Die hebben we hier eigenlijk niet echt nodig. De temperaturen gaan hier overdag richting de 40 C. Ook de bejaarden zijn blij met hun kerst-voedselpakket. Ook dit jaar weer verpakt in een stevige emmer met deksel. Zakjes mix-koffie, blikken kidneybonen, vijf koppen rijst, blikjes luncheon meat (bacon / cornedbeef). Te veel om allemaal op te noemen. Een traktatie voor iedereen. Via onze verschillende programma's mogen we vertellen over het Licht van Kerst. Bid u met ons mee dat deze kerst nog meer mensen in Liberia Hem persoonlijk mogen leren kennen. Dan is het pas ECHT FEEST! Mirjam en Agnes komen morgen terug uit Rivercess en hopen dan nog tot DV volgende week woensdag bij ons te logeren voor ze weer naar NL vertrekken.

Hartelijke groeten van ons allemaal. Mambu, Anneke en Grace.

 
Nieuwsflits 9 december 2012 Afdrukken E-mail

Nieuws uit Liberia: Gisteravond laat kwam Mambu met zijn werkers terug uit Kanikomah. Een dorpje in Bomi County. Dankzij een gift van een ziekenhuis (waar Agnes werkte) konden we hier een waterput graven en een handpomp installeren. Groot was het gejuich in het dorp toen het eerste water kon worden opgepompt in een emmer. Overal kwamen vervolgens mensen met emmers vandaan rennen! Voor het eerst hebben zij de beschikking over schoon, safe drinkwater. Niet langer hoeft men modderwater te drinken uit het moeras. Tijdens een door Mirjam en Agnes georganiseerd hygiëne-programma konden ze hen vertellen over het Levende Water. Om de boodschap nog dichter bij de mensen te brengen vertaalde Mambu alles in de lokale taal Gola. Mambu hoopt deze week nog verder te gaan met een waterput in Duncor. We vragen speciaal uw gebed voor bescherming van onze WATSAN werkers. In deze dorpen is het nog "donker". Vaak staat men onder druk van de medicijnman. Wij mogen het "Licht van kerst” in deze dorpen brengen.  Door o.a bij het graven van een waterput onze motivatie daarvoor te verkondigen.

Vanuit Monrovia een hartelijke groet van Mambu, Anneke, Grace en vanuit Rivercess van Mirjam en Agnes.

 
Nieuwsflits 2 december 2012 Afdrukken E-mail

Nieuws uit Liberia:

Kent u Fetti nog? Ons gehandicapte vriendje wat dankzij intensieve fysiotherapie leerde lopen en zodoende ook naar school kon gaan. In de afgelopen jaren was hij een trouwe gast in huize Quoi. Langzaam ging zijn gezondheid toch verder achteruit en belandde hij in een rolstoel. Elke maand zochten we hem op en brachten we een zak rijst met wat geld om soep te koken. En zeep, tandpasta en waspoeder. Vlak voor we naar Nederland gingen was hij opeens verdwenen. Zijn familie had hem terug gebracht naar zijn geboortedorp. Nu Anneke weer voldoende is aangesterkt en de modderwegen zijn opgedroogd gaan we hem binnenkort opzoeken in zijn dorp. Een familielid is bereid om de weg te wijzen, zo'n 3 - 4 uur rijden vanuit Monrovia. We kijken er naar uit om onze vriend weer te zien. Natuurlijk gaat er een zak rijst mee en wat spullen die moeilijk te krijgen zijn in een bush village. Mambu is aan het werk met zijn team in Kanikomah waar een nieuwe waterput wordt gerealiseerd. Nog voor het eind van dit jaar hopen ze ook de nieuwe water put in Duncore af te maken. Dankbaar zijn we dat we nieuwe banden konden kopen zodat onze auto. Datw as hard nodig. Zo kunnen we ook weer op de minder begaanbare plaatsten komen. Juist in die gebieden is het vaak nog zo intens donker. Door onze werkzaamheden mogen we daar het Licht van Kerst brengen.

Hartelijke groeten vanuit verschillende plaatsen in Liberia Mambu & Anneke, Grace, Agnes & Mirjam.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

pagina 1 van 25
 

SponsorKliks

Doneer via PayPal