Water en sanitatie

Manneka verricht hoofdzakelijk de volgende werkzaamheden:

› Herstelwerkzaamheden en onderhoud aan waterputten en handpompen. Kosten: € 500 tot € 1.000 per waterput.

› Training in werking en onderhoud van waterputten.

› Constructie van nieuwe waterputten. Kosten: € 2.500Hiermee zijn 250 mensen geholpen.

› Bouwen van latrines voor gezinnen en scholen. Kosten: € 2.000

› Uitdelen van waterfilters per gezin (€ 30) voor dorpen tot 250 personen. 

 

Scholing


Manneka sponsort een aantal kinderen met schoolgeld als een familie in Liberia dat niet zelf kan betalen. Zo hebben we sinds 2009 al meer dan 44 kinderen naar school kunnen laten gaan. Zij kunnen een beroep gaan uitoefenen en zo Liberia verder opbouwen. Voor € 200 kan een kind een jaar naar school

 

 

Kinderclubs

Manneka organiseert in verschillende wijken wekelijks kinderclubs. De kinderen leren hier over de liefde van Jezus. Twee keer per jaar organiseren we een clubweek in verschillende wijken, waar duizenden kinderen op afkomen (€ 0,50 per kind per dag). De kinderen krijgen bij deze activiteiten regelmatig een gezonde maaltijd.

 

Voetbalteams

Onder de naam FC Manneka zijn er voetbalteams opgericht. Jongens mogen deelnemen aan het team wanneer ze de wijk netjes en opgeruimd houden. Ook zij krijgen regelmatig een gezonde maaltijd van Manneka.

Noodhulp aan de poort

De poort van Manneka staat open voor mensen die direct hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld als men niets meer te eten heeft of met spoed naar het ziekenhuis moet, maar niet beschikt over vervoer. Manneka helpt! Gemiddeld kost een behandeling bij de Eerste Hulppost € 50 tot € 100

 

Bejaardenhulp

Voor de bejaarden in Liberia zijn geen voorzieningen getroffen. Wanneer iemand te oud is om te werken, is diegene op zichzelf en hulp van anderen aangewezen. Manneka ondersteunt deze groep mensen in de dagelijkse levensbehoefte. Op deze manier hebben zij toch te eten (€ 10 per maand per persoon). Met kerst krijgen ze een extra voedselpakket ter waarde van € 50.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Doneer op IBAN NL10 ABNA 0542 4325 28, met iDeal of via PayPal

Betalen met iDeal