In hun vrije tijd, startten Mambu en Anneke een project in de buurt “Sinkor area”. Het project is genaamd “First aid at the gate” ofwel  “noodhulp aan de poort” en wordt gesponsord door de Nederlands hervormde gemeente in Papendrecht. Wanneer mensen naar het ziekenhuis moeten voor medische hulp, maar ze hebben geen vervoer, dan brengen Mambu en Anneke hen. Ook als ze de medische kosten niet kunnen betalen schieten Mambu en Anneke te hulp. Verder helpen ze mensen om hun verbrandde huizen weer op te bouwen en helpen kinderen weer naar school te kunnen laten gaan.

Tot hun huwelijk op 20 augustus 2005 heeft Anneke ook nog gewerkt voor North West Medical teams in Cape Mount County.
Na hun huwelijk ging Mambu verder met zijn bedrijf in WATSAN en begon Anneke naast de huishoudelijke werkzaamheden op vrijwillige basis met het helpen van kinderactiviteiten in de buurt “ELWA”. Deze activiteiten werden georganiseerd door Ezechiel Gardea en Weedor Karmue in opdracht van de ICM kerk van Monrovia. Ook het noodhulp aan de poort-project verhuisde mee naar ELWA, later naar Paynesville en in 2007 naar Congo town.

Doordat er steeds meer kleine projecten bij kwamen, besloten Mambu en Anneke al hun werkzaamheden onder te brengen in één overkoepelende organisatie. Deze organisatie geven ze de naam “Manneka” afgeleid van beide namen.

Manneka is een organisatie die officieel geregistreerd staat in Liberia vanaf 2008 en een Nederlandse ANBI status heeft.


SponsorKliks, gratis sponsoren!

Doneer op IBAN NL10 ABNA 0542 4325 28, met iDeal of via PayPal

Betalen met iDeal