Jeugdwerk

Jeugdclubs en voetbalclubs

Ook dit jaar werden  er tot de zomermaanden elke week club gehouden in Sinkor bij tante Annie. Ongeveer 100 kinderen bezochten wekelijks deze club. Daarnaast waren er extra clubs met Pasen, op Onafhankelijkheidsdag en Kerst. Ook werd er in december een vijfdaagse vakantiebijbelweek georganiseerd in Rivercess waar per dag zo’n 150 kinderen aanwezig waren. Iedereen kreeg een traktatie en op sommige plaatsen werd gekookt. Rond de kerstdagen waren we ook te gast op diverse scholen waar we ongeveer 1.000 kinderen het Kerstevangelie konden vertellen. 

De voetbalclubs draaiden goed. Wekelijks werd er geoefend op drie verschillende locaties, Sinkor, Old Road en in Congo Town. Regelmatig deden de jongens mee aan toernooien. Ook waren er in 2013 enkele, door Manneka georganiseerde, toernooien. Eerdere jaren ging de beker altijd naar Sinkor maar in 2013 werd deze gewonnen door het team van Old Road! FC Manneka (afdeling Sinkor)  wist dit jaar de vierde divisie voetballeague te winnen en promoveerde daardoor naar de derde divisie!  

Voorheen werd er door Manneka voetbaloutfits uitgedeeld aan verschillende scholen in Bomi. Deze outfits werden door een Nederlandse voetbalclub gedoneerd in 2009. De scholen organiseerden dan onderling toernooien. Helaas kon Manneka in 2013 geen nieuwe voetbaloutfits uitdelen en zijn de outfits inmiddels zo versleten dat de kinderen in eigen kleding en weer op slippers voetballen. 

Dit jaar ontvingen we tweemaal geschenken zoals schrijfwaren en boeken van Samaritan Purse. Tijdens de kinderclubs konden we daar dankbaar gebruik van maken. 

Samen met Fannie, Grace en Mussa zochten we alle spulletjes uit en met Pasen ontvingen de kinderen van Manneka een kleurplaat met daarbij een etui of een versierde pennenstandaard, gemaakt van een flesje, met daarin een pen, potlood, gum en puntenslijper. 

Ook ontvingen wij 400 schoenendozen van de actie “Schoenendoos”. Samen met onze Nederlandse gasten Anne en Maryse werden die rond Onafhankelijkheidsdag uitgedeeld in verschillende dorpen Bomi en Rockhole community greater Monrovia. 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Doneer op IBAN NL10 ABNA 0542 4325 28, met iDeal of via PayPal

Betalen met iDeal