Schooljaar 2012-2013 kregen 51 kinderen een schoolbeurs via Manneka; 40 van hen gingen over naar het volgende leerjaar. Een bezoek aan de Joe Village Academy van onze Nederlandse gasten Bastiaan, Theodora en Eef.

Voor het eerst droegen de kinderen dit schooljaar een schooluniform en schoolbadge. Manneka kocht de materialen en de ouders van de leerlingen konden het tegen kostprijs kopen.

Jongens van de Manneka FC Scholarships die de High School doorlopen hadden, kregen de mogelijkheid om naar de LOIC ambachtsschool te gaan, gerund door de Liberiaanse overheid een vak te leren zoals timmerman, automonteur of schoenmaker. Na het behalen van hun vakdiploma kunnen ze dan gaan werken en eventueel in de avonduren verder studeren. 

Hamidou, de broer van Mambu, behaalde zijn AA-certificaat aan de lerarenopleiding. In de toekomst willen we meer leraren de mogelijkheid bieden het certificaat te behalen.

 

Sinds het najaar 2013 betaalt Manneka de leerkrachten als vergoeding voor het lesgeven. Zij werken namelijk op vrijwillige basis. In de middag werken zij op landerijen om zo hun families te onderhouden.

In 2009 werd begonnen met de bouw van de Joe Village Academy. Nu vier jaar later voltooide Mambu Freeman ( foto rechts, 2van rechts) als eerste zijn opleiding aan de Jo Village Academy. Mambu gaat nu naar vervolgonderwijs in Monrovia. Hij kreeg van Manneka een schooltas met lesboeken e.d. cadeau. 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Doneer op IBAN NL10 ABNA 0542 4325 28, met iDeal of via PayPal

Betalen met iDeal