Mambu is geboren in Bomi County, Liberia. Hij ging naar school in Monrovia, leerde metselen in 1992 en een jaar later kreeg hij een specifieke training in water en sanitatie door een UNICEF-begeleider. In deze tijd startte hij samen met drie vrienden een bedrijf in in WATSAN (water en sanitatie). 

Gedurende de veertien jaar durende burgeroorlog, die in 1989 begon, was het onmogelijk voor Mambu om Liberia te ontvluchten. Na de oorlog kreeg hij het verlangen om het verwoeste land weer op te bouwen door ex-kindsoldaten en jongeren met een oorlogstrauma te trainen in water en sanitatie en metselwerkprojecten.

Anneke is geboren in Papendrecht (Zuid-Holland). Vanaf 1991 heeft zij in de nasleep van lokale conflicten gewerkt in onder meer Israël, Kroatië, Bosnië, Kosovo, Syrië en Irak.

Ze kwam in 2003 in Liberia aan om daar voor ZOA te werken aan een noodhulpprogramma. Tijdens haar verblijf ontmoette ze Mambu. Twee mensen met compleet verschillende achtergronden en culturen bleken dezelfde visie te delen: Jezus volgen, door met daad en woord Zijn liefde en licht in de levens van de allerarmsten te brengen, want dat is in Liberia ook nu nog heel hard nodig.

Na hun huwelijk begon Anneke op vrijwillige basis met het helpen van kinderactiviteiten in de eigen buurt. Doordat er steeds meer kleine projecten bijkwamen, besloten Mambu en Anneke al hun werkzaamheden onder te brengen in een overkoepelende organisatie: Manneka. De naam is afgeleid van beide voornamen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Doneer op IBAN NL10 ABNA 0542 4325 28, met iDeal of via PayPal

Betalen met iDeal