Blog

Nieuwsbrief juni 2023

Hierbij weer een nieuwsbrief van Manneka, met daarin de mooie ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Zo zijn Mambu en Anneke in Ghana geweest, voor een welverdiende rustperiode én voor nieuwe inspiratie en bezinning. Tal van bezigheden bij de touwpompenfabriek, een plek die voor veel mensen als een ontmoetingsplek wordt gezien, waar je een luisterend oor en een helpende hand kunt vinden. We zien uit naar de komende maanden!

Op de laatste pagina vindt u een oproepje voor een aantal materialen voor de nieuw in te richten kleuterklasjes, en een verzoek om mee te sparen voor een nieuwe motorfiets. U leest het allemaal in de nieuwsbrief. Veel leesplezier en dank voor uw steun aan Manneka!

Publicatieplicht NGO

Zoals reeds bekend zijn ANBI’s verplicht om jaarlijks financiële verantwoording af te leggen en dit openbaar te maken. Vanaf 2021 is de regelgeving wederom aangescherpt en moeten grotere ANBI’s gebruik maken van standaardformulieren voor het publiceren van hun gegevens. Hieronder staat het formulier van onze stichting.

Publicatieplicht 2022

Zoals reeds bekend zijn ANBI’s verplicht om jaarlijks financiële verantwoording af te leggen en dit openbaar te maken. Vanaf 2021 is de regelgeving wederom aangescherpt en moeten grotere ANBI’s gebruik maken van standaardformulieren voor het publiceren van hun gegevens. Hieronder staat het formulier van onze stichting.

Jaarrekening 2022

Hierbij treft u de jaarrekening aan van Stichting Manneka Nederland over het jaar 2022. Het Manneka jaarverslag geeft een beeld van deze projecten en deze jaarrekening belicht de financiële kant ervan.

Jaarverslag 2022

Dit jaarverslag gaat over het werk van Mambu en Anneke en hun team in Liberia in 2022. Gedurende al die jaren konden ontelbare mensen op allerlei manieren geholpen worden door de steun vanuit Nederland. En ook dit jaarverslag staat er weer vol van. We danken u hartelijk voor uw betrokkenheid en ondersteuning en wensen u veel leesplezier.  

Nieuwsbrief maart 2023

Hierbij presenteren wij de Manneka nieuwsbrief van maart 2023. In deze nieuwsbrief leest u meer over onze projecten op het gebied van Water, Sanitatie & Hygiëne (WASH), Kinder- en jeugdhulp en Noodhulp.

Het is momenteel erg warm en vochtig in Liberia, maar ondanks de hitte bruist het van de activiteiten bij Manneka. Onze bezoekers Herma Meijerink en Pauline Knol zijn druk bezig met het opzetten van een speelhoek op de vijfde school van het kleuterproject, om zo het belang van spelend leren te benadrukken. Ondertussen werken de WASH-mannen aan de tweede put in Kpaye Town en is de kleermaker druk bezig met het tiener-hygiëneproject.
We zijn ontzettend dankbaar voor al het werk dat we kunnen doen en met alle gasten die ons bezoeken en hun kennis en talenten willen delen met de bevolking van Liberia.

In januari zijn verschillende Liberianen getraind in het installeren, onderhouden en repareren van touwpompen en binnenkort zullen zij hun certificaat ontvangen en zichzelf officieel touwpomp reparatietechnicus mogen noemen.

Verder leest u in deze nieuwsbrief meer over het tienermeisjesproject en de distributie van spullen die we hebben ontvangen.

Tienermeisjes project Liberia

Na het succes van de projecten van 2018/2019, waarbij we ruim 200 meiden in Liberia hebben kunnen helpen met herbruikbaar, hygiënisch maandverband, wil ik (Jasmijn) tijdens mijn reis naar Liberia in februari dit project graag samen met Stichting Manneka een vervolg geven.

Nieuwsbrief december 2022

Fijn dat we weer even van ‘hart tot hart’ kunnen bijpraten. We nemen een kijkje bij onze WASH-projecten, halen enkele
herinneringen op aan de bijzondere ontmoetingen die we deze zomer in Nederland hadden en kijken vooruit
naar de kerstdagen hier in Liberia.

Weer veel leesplezier toegewenst.