WASH Education – Liberia, West Africa

Start>Nieuwsbrieven

nieuwsbrieven

Via wekelijkse nieuwsberichten in Facebook en tweemaandelijkse nieuwsbrieven in pdf formaat wordt de achterban en andere geïnteresseerden op de hoogte gehouden van wat er door Manneka in Liberia gedaan wordt. 

Laatste berichten in deze categorie:

Nieuwsbrief juni 2023 (7/4/2023) - Hierbij weer een nieuwsbrief van Manneka, met daarin de mooie ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Zo zijn Mambu en Anneke in Ghana geweest, voor een welverdiende rustperiode én voor nieuwe inspiratie en bezinning. Tal van bezigheden bij de touwpompenfabriek, een plek die voor veel mensen als een ontmoetingsplek wordt gezien, waar je een luisterend oor en een helpende hand kunt vinden. We zien uit naar de komende maanden! Op de laatste pagina vindt u een oproepje voor een aantal materialen voor de nieuw in te richten kleuterklasjes, en een verzoek om mee te sparen voor een nieuwe motorfiets. U leest het allemaal in de nieuwsbrief. Veel leesplezier en dank voor uw steun aan Manneka!
Nieuwsbrief maart 2023 (4/1/2023) - Hierbij presenteren wij de Manneka nieuwsbrief van maart 2023. In deze nieuwsbrief leest u meer over onze projecten op het gebied van Water, Sanitatie & Hygiëne (WASH), Kinder- en jeugdhulp en Noodhulp. Het is momenteel erg warm en vochtig in Liberia, maar ondanks de hitte bruist het van de activiteiten bij Manneka. Onze bezoekers Herma Meijerink en Pauline Knol zijn druk bezig met het opzetten van een speelhoek op de vijfde school van het kleuterproject, om zo het belang van spelend leren te benadrukken. Ondertussen werken de WASH-mannen aan de tweede put in Kpaye Town en is de kleermaker druk bezig met het tiener-hygiëneproject. We zijn ontzettend dankbaar voor al het werk dat we kunnen doen en met alle gasten die ons bezoeken en hun kennis en talenten willen delen met de bevolking van Liberia. In januari zijn verschillende Liberianen getraind in het installeren, onderhouden en repareren van touwpompen en binnenkort zullen zij hun certificaat ontvangen en zichzelf officieel touwpomp reparatietechnicus mogen noemen. Verder leest u in deze nieuwsbrief meer over het tienermeisjesproject en de distributie van spullen die we hebben ontvangen.
Nieuwsbrief december 2022 (12/30/2022) - Fijn dat we weer even van ‘hart tot hart’ kunnen bijpraten. We nemen een kijkje bij onze WASH-projecten, halen enkele herinneringen op aan de bijzondere ontmoetingen die we deze zomer in Nederland hadden en kijken vooruit naar de kerstdagen hier in Liberia. Weer veel leesplezier toegewenst.